onsdag 12 december 2012

Dynamisk funktion

Har hittat ett sätt att både få med skrällar som är värda att spela på och favoriter. Får se hur det går, har gjort nästan hela Allsvenskan från 2012 med denna metod och spelen som kommer med verkar vettiga.

Räknar ner värdet med en funktion beroende på oddset. Detta gör att värdet aldrig kan bli negativt, vilket det per definition inte kan bli och så räknar den ner mer vid högre odds, vilket får anses önskvärt samt mindre vid lägre som också är önskvärt.

F=1-1/(odds)^(1/n), där jag nu har satt n till fyra, men det går att testa lätt för andra värden.

tisdag 11 december 2012

Lite underhållning

Gick igenom lite gamla Aschbergklipp från hans radioprogram igår kväll mest för skojs skull, och hittade några favoriter, som du kan lyssna på om du blir uttråkad någon gång. Det slår mig att det här påminner inte så lite om Hassanklippen.

Absolut bäst är Fyllot Niklas som stör sig på att ölen på Systembolaget är för varm.
http://www.youtube.com/watch?v=C3BEvJEIAGg

Sen har vi snuskbobby som ringer in varje gång någon diskussion handlar om sex.
http://www.youtube.com/watch?v=Dq6EsTx_c84

Jari är en annan stammis som har förklaringar till det mesta, bland annat varför vi har så mycket fotbollshuliganer (vi har inte haft krig på 200 år i Sverige). Här berättar han för Jan Guillou om en likhet som de två har.
http://www.youtube.com/watch?v=zMTOFXPUB6E

En annan klassiker är när Torsten Flinck ringer in för att snacka om någon gammal skuld till Robert Aschberg, utan att veta om att han är i radio.
http://www.youtube.com/watch?v=3wTMDHB-nnc

lördag 8 december 2012

Har lite dåligt samvete för att jag inte har uppdaterat bloggen på länge. Har helt enkelt lagt spelandet på is för ett tag eftersom det har varit fruktansvärt mycket i skolan. Men jag kom i alla fall hem till Stockholm nu idag och om du har lust att ses snart så är det bara att slå en signal. Har i alla fall varit ett par riktigt intressanta evenemang nu den senaste tiden. Dels har vi haft innebandy-vm där 22-0 inte är ett ovanligt resultat och dels har vi damernas handbolls-EM